RSS

>ASMA YAPRAKLARININ VERDİĞİ MUHTEŞEM KOKU VE LEZZET (ASMA PİDESİ)

20 Oca

>


MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
1 paket pakmaya
1 kg un
yeteri kadar tuz
krep hamuru olacak şekilde ılık su ile mayalanır.
DİĞER MALZEMELER:
Asma yaprağı
1 demet taze soğan
1 demet nane
pişirmek için zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Mayalanan hamurun içerisine doğranan taze soğan ve naneler katıldıktan sonra biraz daha mayalanır.Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyarak alta yapraklar dizilir.Üzerine yaprakların şekline göre resimlerde görüldüğü üzere hamur dökülerek tekrar yaprak dizilir.Altı üstü kısık ateşte çevrilerek kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.

 
1 Yorum

Yazan: 20/01/2011 in Hamur işleri

 

One response to “>ASMA YAPRAKLARININ VERDİĞİ MUHTEŞEM KOKU VE LEZZET (ASMA PİDESİ)

  1. Birsel ve İrem

    21/01/2011 at 13:11

    >Hiç duymamıştım, nefis bir lezzet olmalı. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.Sevgiler

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: