RSS

>ZEYTİNYAĞLI YAPRAK DOLMASI

28 Ara

> MALZEMELER:
yarım kg yaprak
1,5 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı ince bulgur
2-3 çorba kaşığı kuş üzümü
yeteri kadar zeytinyağı
1 adet limon
maydanoz,tuz,karabiber
1 çay kaşığı şeker
isteğe göre nane ve baharat katılabilir.
HAZIRLANIŞI:
Pirinç 15 dakika kadar ılık su içerisinde bekledikten sonra iyice yıkayalım.Tencerede soğanları kavurup pirinci ekleyerek biraz çevirdikten sonra ben 1 çorba kaşığı kadar salçada ekliyorum lezzet vermesi için.Sonra sırasıyla bulgur, kuş üzümü baharatlar ve yeşillikleri katıp karıştırarak yarım limon suyunu sıkarak dolma içi hazırlanmış olur.Yaprakları kaynar suya batırıp hafif haşlayalım.Süzülüp soğuduktan sonra sararak tencereye yerleştirelim.Tencerenin dibine yaprak koymayı unutmayalım.Sarma işlemi bittikten sonra dolmaların üzerine zeytinyağı gezdirerek ve limon dilimleri koyarak tabakla üzerine kapak yapalım..Suyunu ilave ederek kısık ateşte pişirelim.Dolmaların suyu dolmaların üzerini biraz geçecek kadar olacak.Soğuduktan sonra servis edelim.
AFİYET OLSUN.

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: