RSS

>ŞERBETLİ KARAKIZ PASTASI

17 Ara

>

MALZEMELER:

125 gr.margarin

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı un

1 çorba kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN:

2,5 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

KREMA İÇİN:

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı pirinç unu

1 lt.süt

yarım su bardağı tozşeker

güzel kokması için portakal kabuğu rendesi

SÜSLEMEK İÇİN:

Hindistancevizi,badem

HAZIRLANIŞI:

Önce şerbeti hazırlayıp soğuması için kenarda bekletiyoruz.

Kek malzemelerini çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye dökerek üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra soğuyan şerbeti üzerinde gezdirerek kenara alıyoruz ve kremayı hazırlıyoruz.Krema malzemelerini tencereye koyarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Hafif ılındıktan sonra kekin üzerine döküp üzerini isteğe göre süslüyoruz.Soğuduktan sonra servise hazırdır.

AFİYET OLSUN.
 
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: