RSS

>DIZMANA

09 Ara

>

MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:
1 kg. un
1 adet ınstant kuru hamur mayası
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt,2 çorba kaşığı yoğurt
tuz
kulak memesi olacak şekilde aldığı kadar su
İÇ MALZEMESİ:
peynir
ÜZERİ İÇİN:
2 yumurta
5-6 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Hamur malzemeleri bir kaba konarak iyice yoğurulduktan sonra kabarmaya bırakılır.Kabardıktan sonra cevizden biraz büyük bezeler yapılır.Tezgah üzerinde elimizi ve tezgahı hamur yapışmayacak şekilde yağladıktan sonra hamur elle esnetilerek uzanlamasına açılır ortasına peynir koyarak rulo şeklinde kapatılır.Aralıklarla kesilerek yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurtalı yoğurtlu harç sürülerek fırına sürülür.Orta dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN.
 
Yorum yapın

Yazan: 09/12/2010 in Hamur işleri

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: