RSS

>KAZAN KEBABI

08 Ara

>

MALZEMELER:

4 adet patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
200 gr.kıyma
1 adet soğan
3-4 adet domates
1-2 tane yeşil biber
2-3 diş sarımsak
1 çorba kaşığ domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
tuz,karabiber
1 adet kesme şeker
yemeği sulu sevenler için 2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları alacalı soyarak tuzlu su içerisinde yarım saat kadar bekletelim.Beklerken kıymayı yoğurma kabına alarak rendelenmiş soğan.tuz ve karabiberle birlikte yoğurarak elimizle yuvarlayarak yassı köfteler hazırlayalım.Daha sonra patlıcanları enine aralıklarla dibinden ayırmadan kesikler yaparak kızgın yağda kızartalım ve tepsimize dizelim.Aralarına hazırladığımız köfteleri yerleştirelim.Üzerlerine dilimlediğimiz domates ve biberleride koyarak ayrı bir tencerede sosu hazırlayalım.Salçaları, soyulmuş sarımsakları, tuz, karabiber ve kesme şekerle birlikte biraz kaynattıktan sonra yemeğin üzerine dökerek fırına sürelim.Yemeğimiz piştikten sonra servis edelim.Pilav ve cacıkla çok iyi gider.
AFİYET OLSUN.
 
1 Yorum

Yazan: 08/12/2010 in Et Yemekleri, Yemek Tarifleri

 

One response to “>KAZAN KEBABI

  1. CAFE PEPELA

    12/12/2010 at 17:38

    >Merhabalar!Kazan kebabı nefis görünüyor,ellerinize,gönlünüze sağlık ..Mutlu pazarlar diliyorum:)

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: