RSS

>LAHANADAN KAPUSKA(KALLE) YEMEĞİ

07 Ara

>

Merhabalar

Havalar yavaş yavaş soğumaya başlayınca bahçeden topladığım bu güzel beyaz patlarla siz sevgili arkadaşlarımında içini ısıtmak istedim.Herkese güzel bir gün dileğiyle yemek tarifimi vermek istiyorum.

Sevgili Anneciğim bu yemeğe kalle der biz de bu yemeği kapuska değil de kalle yemeği olarak öğrendik ve halen kalle deriz.Gelelim tarife:

MALZEMELER:

1 adet küçük lahana

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

kullanacağımız kadar kıyma

pulbiber,tuz

1 adet kuru soğan,3 çorba kaşığı sıvıyağ

yeteri kadar su

HAZIRLANIŞI:

Lahanamızı yıkadıktan sonra küçük küçük kıyalım.Tencere de kuru soğan ve kıymayı kavurduktan sonra salçalarımızı katalım.Lahanaları ilave ederek kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım. Daha sonra sıcak suyu katarak yine kısık ateşte lahanalarımız yumuşayana kadar pişirelim.Piştikten sonra pulbiberle servis edelim.

AFİYET OLSUN.

Reklamlar
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: