RSS

>ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI

02 Ara

>

MALZEMELER:
1 orta büyüklükte lahana
1,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
isteğe göre dolmalık fıstık,kuşüzümü katılabilir.Ben katmadım.
1 adet limon
1 demet maydanoz
isteğe göre dereotu
karabiber,tuz ve 1 çorba kaşığı nar ekşisi
HAZIRLANIŞI:
Önce lahanayı yıkayarak ve kötü yaprakları ayıklanarak su dolu tencerede biraz yumuşayıncaya kadar haşlanır.Daha sonra dolma içi hazılanır.Geniş bir tavada zeytinyağında soğanlarla pirinçleri
biraz kavurduktan sonra sırasıyla baharatları ben biraz salçada katıyorum ve yeşillikler 1 çorba kaşığı nar ekşisinide ekledikten sonra dolma içide hazır hale gelir.
Çok sıkı olmamak kaydıyla hazırlanan malzeme istediğimiz büyüklükte kestiğimiz lahananın içine doldurulur.Sırayla tencereye yerleştirilir.Üzerine tekrar zeytinyağı ve limon gezdirerek
dolmaların üzerini biraz geçecek kadar su ilave ettikten sonra orta harlı ateşte pişirilir. Ben birde dolmanın üzerine tabak koyuyorum.Dolmalar dağılmasın diye.Soğuduktan sonra servis tabağına alınır.
AFİYET OLSUN.
 
 

One response to “>ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI

  1. emelce yemek

    02/12/2010 at 15:09

    >cok severim hatta bayilirim eline saglik

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: