RSS

>PRATİK ÖNERİLER

27 Kas

>-pişirdiğim keklerin kalıptan kolay çıkması için keki fırından aldıktan sonra üzerine tepsi koyup biraz bekletiyorum yada kabın altına ıslak bez koyup bekletiyorum.Kek kaptan kolayca çıkıyor.

-patlıcanların acısını çıkarmak için patlıcanları tuzlu su dolu bir kapta biraz bekletiyorum.

-Mantarların renginin beyaz olması ve kolay temizlemek için limonlu su içinde bekletiyorum.

-Çaydanlıkların içerisindeki kireci kaynar su içerisine 1 paket limon tuzunu atıp kaynatarak temizliyorum.Su ısıtıcısının içerisini de sirkeli su içerisinde beklettikten sonra yıkayarak temizliyorum.

-Günlük kullandığım çatal,kaşık bıçakların parlaması için arada bir kaynak suyun içerisine 1 çorba kaşığı çamaşır deterjanı ve biraz da çamaşır suyu katarak kaynatıyorum.Duruladıktan sonra pırıl pırıl oluyorlar.

-Ekmek kutusuna 2-3 adet kesme şeker koyarak bayatlamayı geciktiriyorum.

-Eğer bayatlamış ekmeklerim varsa
fırında küçük küpler halinde kızartarak daha sonrasında kavanoza doldurarak köfte yapımında çorbalarda kullanıyorum.

-Patatesleri haşlarken de bıçakla bir iki yerinden delerek her tarafının eşit pişmesini sağlıyorum.

Reklamlar
 
Yorum yapın

Yazan: 27/11/2010 in ÇAY SOHBETLERİ

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: