RSS

>KREMALI HAVUÇLU KEK

25 Kas

>


MALZEMELER:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
isteğe göre 1 çay kaşığı zencefil de katılabilir.
KREMA İÇİN:
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
ÜZERİ İÇİN:
1 paket bitter çikolata
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
HAZIRLANIŞI.
Önce yumurta ve şeker iyice çırpılır.Sırayla rendelenen havuç,ceviz, tarçın sıvıyağ un ve kabartma tozu katılarak karıştırılır ve yağlanan kek kalıbına dökülür.Yaklaşık olarak orta dereceli fırında 45 dakika pişirilir.Daha sonra krema malzemeleri tencereye konularak sürekli karıştırılarak pişirilir.Soğuduktan sonra blendırda 10 dakika kadar çırpılır.Kekin üzerine hazırladığımız kremayı döktükten sonra üzeri için çikolatalı sos hazırlanır.Bunun için önce tencerede şeker ve suyu kaynatalım. Ufaladığımız çikolatayı ilave ederek eritelim..Margarini de kattıktan sonra biraz daha pişirerek ocağı kapatalım ve ılımaya bırakalım.Ilındıktan sonra istediğimiz şekilde kekimizin üzerine dökerek süsleyelim.Servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.

 
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: