RSS

>PATATES KROKET

22 Kas

>

MALZEMELER:

2 adet patates

2 adet yumurta(biri içine diğeri kızartmak için)

1 çorba kaşığı nişasta

2 çorba kaşığı ezilmiş peynir

1 paket kabartma tozu

aldığı kadar un

tuz,karabiber

1 kase galeta unu

kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:

Patatesleri haşlayalım.Kabuklarını soyarak derin bir kase içine alalım.Üzerine 1 yumurtayı,ezilmiş beyaz peyniri,karabiberi,tuzu, nişastayı unu ve kabartma tozunu katarak iyice yoğuralım.Yoğurduktan sonra elimizle yuvarlaklar yapalım. Eğer elimize yapışırsa elimizi az az yağlayarak yuvarlayalım.Yuvarladıktan sonra patates toplarını önce una,sonra çırpılmış yumurta sarısına en son olarak da galeta ununa bulayarak yağda kızartalım.Servise hazırdır.

AFİYET OLSUN.

 
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: