RSS

>ŞAKŞUKA

09 Kas

>

MALZEMELER:

2 adet patlıcan

2 adet kabak

3 adet biber

2 adet patates

isteğe göre havuç

3 adet domates

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı sirke

1 çay kaşığı şeker

tuz,karabiber

Bir kaç sap doğranmış maydanoz

2-3 adet sarımsak

kızartmak için ve sos için zeytinyağ

HAZIRLANIŞI:

Bütün malzemeler küp küp doğranarak sıra ile kızartılır.Patlıcanlar kızartmadan evvel tuzlu su içerisinde bekletelir.Malzemeler kızarırken bir yandan kenerdada diğer tavada sos hazırlanır. Sos için zeytinyağını tavaya aldıktan sonra domatesleri rendeleyelim.İçine salçasını,kıyılmış sarımsakları şekeri,sirkeyi,karabiber ve tuzunu ilave ederek kısık ateşte pişirelim.Piştikten sonra kızarttığımız sebzelerin üzerine dökelim.Doğranmış maydanozları da serpiştirerek servise sunalım.

AFİYET OLSUN.

 
 

One response to “>ŞAKŞUKA

  1. Birsel ve İrem

    11/11/2010 at 09:50

    >Yemekten hiç bıkmayacağım bir lezzet. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Afiyet olsun.Sevgiler.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: