RSS

>BALIK KÖFTESİ

09 Kas

>

MALZEMELER:

1 adet (700-800) gr ayıklanmış beyaz etli balık (ben levrek ile yaptım)

Kızartmak için sıvı yağ

İç malzeme:

1 dilim bayat ekmek içi

1 adet yumurta

1 adet kuru soğan

1 çay kaşığı karabiber

tuz

1 yemek kaşığı çam fıstığı

1 yemek kaşığı kuş üzümü

Bir kaç sap doğranmış maydanoz

isteğe göre biraz taze soğanda konulabilir.

HAZIRLANIŞI:

Önce balığı kaynar su içerisinde iyice yumuşayana kadar haşlayalım. Haşlandıktan sonra kılçıklarını ve derisini ayıkladıktan sonra kaseye alalım.Soğanı rendeleyelim.Kuş üzümlerini sıcak suda beklettikten sonra ilave edelim.Diğer malzemeleride kattıktan sonra iyice yoğuralım.Elde yuvarlak hafifçe bastırarak köfte şeklimizi verelim.Daha sonra altı ve üstü nar gibi oluncaya kadar kızartalım.

AFİYET OLSUN.

(Çocukların balık yemesi biraz zordur.Ama bu balık köftesi köfte tadında oluyor.1 yaşındaki kızıma daha önce balık yediremedim sevmemişti balık köftesini yedi. Denemeye değer diye düşünüyorum.)

 
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: