RSS

>PİLAV SALATASI (ÇİN PİLAVI)

04 Kas

>

MALZEMELER.

1 su bardağı pirinç

2 su bardağı su

1 adet garnitür

3 yemek kaşığı zeytinyağı

yarım limon

1 çay kaşığı tozşeker,tuz

Bir tutam dereotu

4-5 adet taze soğan

4-5 adet kornişon turşu(Salatalık turşusu)

HAZIRLANIŞI:

Pirinci ılık suda 15 dakika kadar bekletelim.Tencereye suyu koyarak kaynatalım.Pirinci iyice yıkadıktan sonra kaynayan suya katalım.Tuz ilave edelim.Ardından zeytinyağınıda katalım.Biraz kaynayınca yarım limon suyu ve tozşekeri katarak pilav suyunu çekinceye kadar ağır ateşte pişirelim.Sonra demlenmeye bırakalım.Pilav demlenirken yeşillikleri,salatalık turşularını doğrayarak hazır edelim.Garnitürü açıp sudan geçirdikten sonra iyice süzelim.Pilav demlendikten sonra hazırladığımız garnitürü,yeşillikleri katarak yavaşça karıştıralım.Soğuk servis edelim.

AFİYET OLSUN.

 
1 Yorum

Yazan: 04/11/2010 in Pilavlar, Yemek Tarifleri

 

One response to “>PİLAV SALATASI (ÇİN PİLAVI)

  1. ahsenin dünyası

    04/11/2010 at 20:08

    >çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: