RSS

>MERCİMEK KÖFTESİ

20 Eki

> MALZEMELER:

1 kase mercimek

1 kase ince bulgur

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı margarin

1 adet kuru soğan

5-6 sap yeşil taze soğan

yarım demet maydanoz

pulbiber,tuz

1 çay bardağı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:

Kırmızı mercimek tencereye konarak üzerini geçecek kadar su ilavesi yapılarak mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Daha sonra pulbiber,bulgur ve tuz katıldıktan sonra hem tadını vermesi için hemde bulgur şişinceye kadar bekletilir.Bu arada yeşilliklerde doğranarak hazır bekletilir.

Ayrı bir tavada sıvı ve katı yağı koyarak kızdıralım.İçerisine ince kıyılmış kuru soğanla birlikte hafif pembeleştirelim ardından salçaları ilave edelim.Biraz karıştırdıktan sonra şişmiş olan bulgur ve mercimeğin içine katalım.Ilındıktan sonra iyice yoğuralım ve yeşillikleri katarak elimizle sıkım yaparak servis edelim.

AFİYET OLSUN.

 
1 Yorum

Yazan: 20/10/2010 in Soğuklar, Yemek Tarifleri

 

One response to “>MERCİMEK KÖFTESİ

  1. Birsel ve İrem

    22/10/2010 at 08:27

    >Ellerinize sağlık, bayıldığım bir lezzet. Yanında turşu ve bol yeşillik, harika… Afiyetler olsun.Sevgiler.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: