RSS

>ANNEMİN DÜĞÜN ÇORBASI(KÖY USULÜ)

18 Eki

>
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
2 su bardağı un
1 avuç ekşimik veya lor peyniri
1 çay kaşığı soda yada kabartma tozu
tuz,gerektiği kadar su
ÇORBA İÇİN:
1 adet tavuk göğüs eti veya 1 adet tavuk but
yeteri kadar sarımsak (Dövülerek çorbaya katılacak.)
TERBİYESİ İÇİN:
1 adet yumurta
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı un
ÜZERİ İÇİN:
1,5 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
nane

HAZIRLANIŞI:
Önce etleri tencereye alarak sarımsakları ve tuzu ilave ederek haşlayalım.Etlerimiz haşlanırken
bir yandan da hamuru hazırlayalım.Hamur kabında 1 avuç ekşimiği biraz su ile ezerek yumuşatalım.Unu diğer malzemeleride katarak kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayalım.10 dakika kadar dinlendirdikten sonra tezgah üzerinde elimizle yuvarlayarak bıçakla ince ince dilimler şeklinde keselim yada misket köfte biçiminde yuvarlaklarda yapabiliriz.Hamurumuz hazır olduktan sonra çorbaya devam edebiliriz.Haşlanan etleri içinden çıkartarak soğuduktan sonra küçük küçük parçalara ayıralım.Sonra bir kaseye terbiye malzemelerini ilave ederek etin suyundandan da azar azar alarak karıştıralım ki kesilme olmasın.Hazırladıktan sonra çorbaya dökelim. Çorbamız kısık ateşte kaynarken hamurlarımızı kızartarak ve etlerimizi alarak çorbaya katalım.Üzeri içinde tavaya yağı aldıktan sonra salçamızı ve naneyi koyup kızdırdıktan sonra son olarak çorbaya ilave edelim. Servise hazırdır.

AFİYET OLSUN.

 
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: