RSS

>MANDALİNA PELTELİ İRMİK HELVASI

16 Eki

>

MALZEMELER:
İRMİK HELVASI İÇİN:
Yarım paket margarin
2 su bardağı irmik
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 avuç ceviz
MARMELAT İÇİN:
10 Adet mandalina
1,5 çorba kaşığı buğday nişastası
4 çorba kaşığı toz şeker
ÜZERİ İÇİN:
Hindistan ceviz,nar taneleri
HAZIRLANIŞI:
Yağı erittikten sonra irmik ve cevizi rengi değişene kadar kavuralım.Ocaktan alarak şekeri ilave edip birgüzel karıştıralım.Suyunu katarak ağır ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim.Piştikten sonra havlu kağıt koyarak dinlenmeye bırakalım.Dinlendikten sonra borcama dökerek ılıdıktan sonra buzdolabına koyalım.İyice dolapta soğurken mandalina peltesini hazırlayalım.Mandalinaların suyunu sıktıktan sonra nişasta ve toz şekerle karıştırıp pelte kıvamına gelene dek pişirelim.Piştikten sonra soğuyan irmik helvamızın üzerine dökelim. Tekrar soğuması için buzdolabına koyalım.Donunca üzerini isteğe göre süsleyelim.
AFİYET OLSUN.
NOT: İlk defa denedim.Ailem ve çevremdeki arkadaşlarıma sundum.Çok beğendiler.Bende irmik helvasının üzerinde marmelat nasıl olur acaba diyerek yola çıktım ve yaptım çok değişik mayhoş olduğunu düşünüyorum.Herkesin damak zevki farklıdır ama bence denemek lazım.
 
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: