RSS

>FIRINDA PATATES PÜRELİ,KIYMALI KREP

13 Eki

>


MALZEMELER:
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un,tuz
İÇ MALZEMESİ:
1 adet patates
1 çorba kaşığı kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt
tuz,karabiber
KIYMA MALZEMESİ:
200 gr.kıyma
1 adet soğan
tuz,karabiber
isteğe göre kıyılmış maydanoz
1 adet rendelenmiş domates
3 çorba kaşığı sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
1 adet dilimlenmiş domates
ince dilimlenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Krep malzemeleri pütürsüz olana dek karıştırılarak hazırlanır.Daha sonra iç malzemeler hazırlanır.Patates haşlanarak içerisine tereyağ,kaşarpeyniri ve süt katılarak karıştırılarak püre hazırlanır.Ayrı bir tavada soğan ve kıyma kavrulur.Kavrulurken rendelenmiş domates katılarak kısık ateşte pişirilir.Enson isteğe göre tuz ve baharatlar katılarak ateş söndürülür.
Yağsız kızgın tavaya krep hamuru birer kepçe dökülerek krepler pişirilir.(Alt üst edilerek)
Pişen her krebin arasına önce patates püresini,üzerinede kıymalı iç malzemeden koyarak rula şeklinde sararak veya bohça gibi yaparak yağlanmış borcama yada tepsiye dizilir.Üzerlerine ince dilimlenmiş kaşar peynirlerini ve domates dilimlerini koyarak fırına sürelim.Kaşar peynirleri eriyip hafif kızardıktan sonra fırından alalım.Servise sunalım.
AFİYET OLSUN.
NOT:Arzu edilen herhangi bir harç malzemesinden hazırlanılabilir.Çocuklarımız ve misafirlerimize hazırlayıp sıcak sevis yapabileceğimiz çok güzel bir mönü olduğunu düşünüyorum.
 
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: