RSS

>KIYMALI VE PEYNİRLİ PİDE

07 Eki

>


MALZEMELER:
yarım kilo un
1 yumurta
1 paket pakmaya
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı sıvıyağ (tepsiyi yağlamak için)
1 su bardağı su ve yarım su bardağı süt
İÇ MALZEMESİ:
KIYMALI İÇİN:
yaklaşık 250 gr.kıyma
1 adet soğan (rendelenecek)
1 adet domates(rendelenecek)
1 adet yumurta
Bir tutam maydanoz
tuz,karabiber
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
PEYNİRLİ İÇİN:
250 gr.peynir
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı margarin
ÜZERİ İÇİN:
1 Yumurta sarısı
1 çorba kaşığı margarin
HAZIRLANIŞI:
Bir su bardağının içerisine mayayı, 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım çay bardağı ılık suyu ilave ederek mayamızı kabartalım.Margarini eritip soğutalım.Unun içerisine bütün hamur malzemelerini katarak iyice yoğuralım.Kabarana kadar bekletelim.Bu arada Kıymalı ve peynirli harcımızı hazırlayalım.
Bir kase içerisine kıyma diğer bir kase içerisine peynir malzemelerini katarak karıştıralım.Hamur mayalandıktan sonra tepsiyi yağlayalım.Hamuru orta büyüklükte ne çok kalın ne çok ince olmayacak şekilde bezelere ayıralım.Elimizle önce yuvarlayıp sonra oval şekil vererek içlerine hazırladığımız harçtan koyarak kenarları içe doğru biraz kıvırıp yassıtalım.Sonra üzerlerine yumurta sarısı sürerek fırına sürelim.Fırından çıkınca pidelerin üzerini margarin ile yağlayarak yumuşacık olması için biraz sararak bekletelim.
AFİYET OLSUN.
Okuldan gelen yada okula gidecek çocuklarımız için çok iyi oluyor.Ayranla servis yapılabilir.

 
Yorum yapın

Yazan: 07/10/2010 in Hamur işleri

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: