RSS

>KEK KALIBINDA PERDE PİLAVI

02 Eki

>

MALZEMELER:

1,5 su bardağı pirinç

2 adet tavuk göğüs eti

1 çorba kaşığı sıvıyağ,2 çorba kaşığı margarin

2,5 su bardağı etin suyu

1 adet kuru soğan

2 çorba kaşığı fıstık

2 çorba kaşığı kuş üzümü

2 çorba kaşığı badem

1 adet hazır yufka

yeterince tuz, karabiber

yarım limonun suyu pilav ve et için

HAZIRLANIŞI:

Tencereye küçük küçük doğradığımız tavuk göğüs etlerini tuz ve limon suyu ekleyerek haşlayalım.Bademleri sıcak suda biraz bekletip kabuklarını soyalım.Pirinçleri nişastası gidene dek yıkayıp iyice süzelim.Tencereye sıvı yağı ve margarini koyarak soğanları ve fıstıkları pembeleşene dek kavuralım.Pirinçleri ekleyerek hepsi birlikte çevirelim.Kuş üzümlerini,etleri ,baharatları ve sıcak et suyunu ekleyerek pilavımızı suyunu çekene dek pişirelim.Pilav demlenirken kek kalıbını alalım.Kek kalıbını margarinle yağlayalım.Bademleri istediğimiz şekilde kalıbın dibine kenarlarına yapıştıralım.Daha sonra yufkanın ortasını delip kalıbın içine sererek kenarlarını dışarıda bırakalım.Yufkanın üzerine ılıyan pilavı boşaltalım.Dışarıda bıraktığımız kenarlarıyla pilavımızı kapatalım.Üzerini 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayarak önceden ısıtılmış fırında yufkanın üzeri pembeleşene dek pişirelim.Kalıbı ters çevirerek pilavı servis tabağına alarak dilimleyerek servis yapalım.

AFİYET OLSUN.

 
Yorum yapın

Yazan: 02/10/2010 in Pilavlar, Yemek Tarifleri

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: