RSS

>LOKMA TATLISI

25 Eyl

>

MALZEMELER:

3 su bardağı un

1 adet kuru maya

1 çay bardağı ılık su

1,5 su bardağı su

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 yumurta

1 tutam tuz

Kızartmak için sıvı yağ

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı su

2,5 su bardağı tozşeker

1tatlı kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI:

Önce şerbet malzemelerini bir tencereye alıp 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alıp soğutalım.

Unu bir kaba alalım.İçine mayayı koyalım.Mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çay bardağı ılık su içerisinde eritelim.Bir tutam tuz ekleyerek kabarıncaya kadar 10 dakika bekletelim.Daha sonra unun ortasına 1 yumurta 1,5 su bardağı suyu ekleyerek ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edelim.Tekrar yarım saat hamurumuzu dinlendirelim. Tavada sıvı yağımızı kızdırtıktan sonra hamurdan 1 avuç alıp hafifçe sıktıktan sonra yağlı kaşıkla hamuru alıp yağda kızartalım.Kevgirle alarak soğuk şuruba atalım.Daha sonra lokmaları servis tabağına alarak servis yapalım.

AFİYET OLSUN.

Reklamlar
 
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: