RSS

>MANTARLI ŞEHRİYE PİLAVI

19 Eyl

>

MALZEMELER:

250 gr.mantar

1 adet biber,1 adet domates

3kaşık sıvıyağ

tuz, karabiber

ŞEHRİYE PİLAVI İÇİN:

1,5 su bardağı şehriye

3 su bardağı et suyu

1 adet tavuk göğsü yada isteğe göre tavuk but

4 çorba kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

Önce etleri kaynatarak et suyumuzu hazılıyoruz. Ardından mantarlarımızı yıkayıp limonlu suda yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra dilimleyerek sıvı yağda suyu çekene kadar kavuralım.Üzerine küp doğranmış biberleri, domatesleri ilave edip kavurmaya devam edelim.Tuzunu karabiberini ilave ederek altını kapatalım.Ayrı bir tencerede sıvı yağın içerisinde şehriyeyi kavuralım.Etlerini ayırdığımız et suyunu ilave ederek suyunu çekene dekağzı kapalı pişirelim.1o dakika demlendikten sonra isteğe göre,ya benim yaptığım gibi

yada şehriye pilavının ortasına mantarlı harcı koyarakda servis yapılabilir.

AFİYET OLSUN.

 
1 Yorum

Yazan: 19/09/2010 in Pilavlar, Yemek Tarifleri

 

One response to “>MANTARLI ŞEHRİYE PİLAVI

  1. Filiz

    19/09/2010 at 12:54

    >eline sağlık yemek harika görünüyor,ben de şehriye pilavı yapıyorum,içine bezelye bir de kavrulmuş soğan koyuyorum karabiberle çok lezzetli oluyor..sevgiler

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: