RSS

>TAVUK ETLİ PATLICAN YEMEĞİ

17 Eyl

>

MALZEMELER:

4 Adet patlıcan

2adet tavuk göğüs eti,1 adet soğan

2 adet domates,biber

üzerlerine göre kaşar peyniri

1 çorba kaşığı salça

4 su bardağı su

tuz,karabiber, pulbiber

HAZIRLANIŞI:

Patlıcanlar alacalı soyularak 10 dakika kadar tuzlu su içinde bekletelim.Onlar beklerken tavuk göğüs etlerini küçük küçük doğrayarak 2 çorba kaşığı yağda soğanlarla birlikte kavuralım.Kavrulduktan sonra baharatlarını ilave ederek kenarda beklemeye alalım.Patlıcanları durulayıp kuruladıktan sonra tavada kızartalım.Fırın kabına alarak ortadan kestiğimiz patlıcanların arasına harcımızdan koyalım.Salçalı suyunu ilave ettikten sonra üzerine domates biber koyarak kürdanla bastıralım.Fırında pişmeye yakın kaşar peynirlerini koyalım.Kızarınca fırından alalım.

AFİYET OLSUN.

 
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: