RSS

>BİBER VE KARIŞIK SALATA TURŞUSU

16 Eyl

>

MALZEMELER:
4 Kg Sivribiber/4 kg salatalık ve acur
3-4 baş sarımsak
2-3 adet limon
2 yemek kaşığı toz şeker
1 avuç nohut
1 dilim ekmek
1 su bardağı sirke
üzerini dolduracak kadar su
her litre biçin 3-4 yemek kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI :
Kavanoz veya pet şişelerin dibine yeteri kadar ekmek ve nohut konur.Üzerine yıkanan biberler/salatalık ve acurlar ara ara soyulmuş sarımsaklar yerleştirilir. ayrı bir kapta yapılan turşu suyu içine tuz, toz şeker,sirke,limon konularak karıştırılır ve kabı dolduracak şekilde sebzelerin üzerine dökülür.Ağzı sıkıca kapatılarak serin bir yerde en az iki ay bekletilir.
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: