RSS

>ÇİKOLATALI BAL KABAĞI PASTASI

10 Mar

>

MALZEMELER:
1 kg bal kabağı
2 su bardağı şeker
MUHALLEBİSİ İÇİN:
2 su bardağı süt
5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
2 paket bisküvi
ÜZERİ İÇİN:
isteğe göre; Hindistan cevizi
fındık içi veya ceviz
1 paket kremşanti
1 su bardağı su veya süt
HAZIRLANIŞI:
Kabaklar akşamdan 2 su bardağı şeker katılarak bekletilir. Sabah kısık ateşte su ilave etmeden
pişirilir. Cam kaseye suyu süzülerek alındıktan sonra çatalla ezilir ve kenarda bekletilir.
Biraz tarçın eklenir. Muhallebi malzemeleri konularak kısık ateşte pişirilir.Cam tepsiye önce bir sıra bisküvi dizilir.Kabak harcı konulur. Bu işlem kabak harcı bitene kadar 1 sıra bisküvi 1 sıra kabak şeklinde dizilir. İşlem bittikten sonra çikolatalı muhallebi üzerine dökülür.Daha sonra 1 paket kremşanti 1 çay bardağı su veya süt ile çırpılarak pastanın üzerine sürülür. Üzeri süslenerek dolapta soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN.
 
3 Yorum

Yazan: 10/03/2010 in TATLI VE KEK TARİFLERİ

 

3 responses to “>ÇİKOLATALI BAL KABAĞI PASTASI

  1. eLvAn HoBi

    10/03/2010 at 23:35

    >canım çok güzel gözüküyor eminim tadıda harikadır. ellerine sağlık.

     
  2. Birsel ve İrem

    12/03/2010 at 09:11

    >Merhaba. Nefis bir pasta, ellerinize sağlık. Afiyetler olsun. Dantelleriniz de çok hoş, güzel günlerde kullanın. Sevgiler.

     
  3. gözde hobiler

    13/03/2010 at 15:58

    >teşekkür ederim.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: