RSS

>KABAK SANDAL SEFASI

08 Mar

>

MALZEMELER:
4 adet kabak
3 yemek kaşığı kıyma
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz
Yarım su bardağı kaşar peyniri
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Kabaklar kazınıp yıkanır.Yarım saat kısık ateşte haşlandıktan sonra ortası sandal gibi açılır. Soğan ve kıyma 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavrulur.Tuz, karabiber serpilir.Kabağın içinden çıkan iç,ince ince doğranarak üzerine katılır.İnce kıyılmış maydanoz ilave edilerek malzemeler karıştırılır.İsteğe göre kıyılmış dere otu da katılabilir.Kabakların ortasına harç doldurulur.Fırın tepsisini yağladıktan sonra dizilir.Üzerine kaşar peyniri rendesi konur.1 çorba kaşığı zeytin yağını üzerinde gezdirdikten sonra fırına sürülür.Kaşar eriyip, kızarıncaya kadar pişirilir.
İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile servis edilebilir.
AFİYET OLSUN.
Reklamlar
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: