RSS

>TAVUKLU NOHUTLU MEVLİT PİLAVI

06 Mar

>

MALZEMELER:
İsteğe göre 2 adet tavuk göğüs eti
2 su bardağı pirinç
50 gr.Tereyağı veya margarin 1 çorba kaşığı sıvı yağı
Yarım su bardağı nohut
1 çay kaşığı tuz,karabiber
5 su bardağı tavuk suyu
HAZIRLANIŞI:
Önce tavuk etlerini haşlıyoruz.Haşlanan tavukları ocaktan alıp,tavuk etlerini isteğe göre parçalara ayırıyoruz.Nohutları da haşlayıp kenarda bekletiyoruz. Pirinçleri biraz tuzlu ılık suyun içerisinde 15-20 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra tencereye yağı koyup kızdırıyoruz. İçine didiklediğimiz tavuk etlerini ilave ederek biraz kızartıyoruz.Haşlanan etin suyunu tencereye koyduktan sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri kaynayan et suyunun içine nohutlarla beraber ekliyoruz.Kısık ateşte pilav suyunu iyice çekinceye kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra kapağın altına kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakıyoruz.Demlendikten sonra servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.
Reklamlar
 
Yorum yapın

Yazan: 06/03/2010 in Pilavlar, Yemek Tarifleri

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: