RSS

>TERBİYELİ PIRASA

05 Mar

>

MALZEMELER:
500 gr. pırasa
2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
1 adet limon
1 çay kaşığı şeker
yeterince tuz
1 yumurta
2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Pırasalar yıkandıktan sonra çok büyük olmayacak şekilde doğranır. Soğan zeytin yağında biraz kavrulduktan sonra pırasalar ilave edilir. .Pırasalar zeytin yağında sararıncaya kadar kavrulur. Salça, şeker ve tuz konup bir iki çevrildikten sonra kaynamış su ilave edilip pişinceye kadar pişirilir. Pişip ılındıktan sonra terbiyesi yapılır.Yuvarlak kasede 1 yumurta limon suyu çırpılır. Yemeğin suyundan birer çorba kaşığı katılarak hafif karıştırılır.Daha sora yemeğe yavaş yavaş karıştırarak ilave edilir. Bir iki dakika daha pişirilerek yemeğin altı kapatılır. Üzerine isteğe göre pul biber serpilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Reklamlar
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: