RSS

>KARAGÖZ TATLISI

04 Mar

>

MALZEMELER:
HAMUR MALZEMELERİ:
500 gr un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
1 paket kakao,isteğe göre fındık içi
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Önce mayayı 1 su bardağı ılık sütün içerisinde 1 çorba kaşığı maya, 1 çorba kaşığı şeker ile karıştırarak kabartıyoruz. Kabardıktan sonra unun içerisine maya ile birlikte diğer malzemeleri ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.Hamuru ikiye bölerek diğerine kakao karıştırıyoruz.Sade olan hamuru yuvarlayarak elimizle bastırıyoruz. Kakaolu hamuru da yuvarlayarak sade hamurun içerisine koyarak yuvarlayarak kapatıyoruz.2 parmak kalınlığında keserek tepsiye dizip orta hararetli fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbeti hazırlıyoruz. Şerbet ılındıktan pişirilen hamur soğuduktan sonra şerbeti döküyoruz.Servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.
Reklamlar
 
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: