RSS

>ÇEMENLİ KAYIK POĞAÇA TARİFİ

04 Mar

>

MALZEMELER:
yarım paket margarin
1 su bardağı yoğurt
yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
kabartma tozu
çörek otu,susam, üstü için 1 yumurta
ÇEMEN MALZEMESİ İÇİN:
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
50 gram peynir
2-3 diş sarımsak
karabiber, pul biber,kekik,nane
biraz maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
NOT: isteğe göre peynirli maydanozlu harç, sucuk malzemeleri de konulabilir.
HAZIRLANIŞI:
Hamur malzemeleri karıştırılarak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Kayık şekli verilerek isteğe göre hazırladığımız harç konulur. Yumurta sarısı sürülerek çörek otu ve susam katılarak fırına sürülür.
NOT : Harç malzemeleri hepsi birbirine karıştırılarak hazırlanır.
AFİYET OLSUN.
Reklamlar
 
Yorum yapın

Yazan: 04/03/2010 in Hamur işleri

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: