RSS

>BAHAR PİDESİ

01 Mar

>


MALZEMELER:

HARCI İÇİN:
1-2 demet taze soğan
1 demet nane
2 yumurta biri harcın içine diğeri pidenin üzerine
tuz
1 kase peynir yada lor
2 çorba kaşığı sıvı yağ
HAMUR MALZEMELERİ:
1 kg un
maya
tuz
sert hamur olmayacak şekilde aldığı kadar su
ÜZERİ İÇİN:
Susam,çörek otu
HAZIRLANIŞI:
Önce unun içerisine, ılık suyun içerisinde 1çorba kaşığı şeker 1,5 çorba kaşığı mayayı karıştırıp kabarmasını bekliyoruz. Kabardıktan sonra unun içerisine tuz ile beraber ekliyoruz. Azar azar suyunu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.Kabarmak üzere 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.Bu arada harcımızı hazırlıyoruz.Taze soğan ve naneleri yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz.İçine isteğe göre lor yada peynir koyuyoruz. Ben peynir kullandım .Daha sonra 2 çorba kaşığı yağ ve1 yumurta katıp tuz ilave ediyoruz.Hamurumuz kabardıktan sonra hamuru ikiye bölüyoruz.1.parçayı tepsiyi yağladıktan sonra tepsiye serip üzerine harcımızı koyuyoruz.2.parçayla hamurun üzerini kapatıyoruz.Kapattıktan sonra üzerine yumurta sürüp susam, çörek otu ilave ederek orta dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN.
Reklamlar
 
1 Yorum

Yazan: 01/03/2010 in Hamur işleri

 

One response to “>BAHAR PİDESİ

  1. eLvAn HoBi

    01/03/2010 at 15:01

    >eline sağlık canım yine döktürmüşsün harika gözüküyor 🙂

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: