RSS

>ETLİ NOHUTLU YAPRAK DOLMASI ( TOKAT DOLMASI )

27 Şub

>

MALZEMELER :
300 gr. asma yaprağı
isteğe göre tavuk eti ,kıyma veya kırmızı et
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kırık aşurelik buğday
1 çay bardağı ince bulgur
taze soğan,taze nane,maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
25 gram tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz , karabiber
HAZIRLANIŞI:
Akşamdan ıslatılan nohut pişinceye kadar kaynatılır. Yıkanan buğday, nohut,bulgur ve yeşillikler bir kapta karıştırılır. İçine yağ salçalı su hazırlanarak tuz atılır, ve bunlar karıştırılır.
Daha sonra kaynak suyun içerisine batırıp çıkardığımız yaprakları hafifçe sıkıp saplarını kestikten sonra hazırladığımız harçtan koyarak sararız. Etler tencerenin dibine konarak sarılan sarmalar yerleştirilir. Hizasında su konularak pişirilir. Üzerine tereyağın içinde kuru nane kavurarak dolmanın üzerine gezdirilir.
NOT: Yaprak sarmalarının dağılmamaları için üzerlerini porselen bir tabakla kapatabilirsiniz
AFİYET OLSUN.
 
1 Yorum

Yazan: 27/02/2010 in Et Yemekleri, Yemek Tarifleri

 

One response to “>ETLİ NOHUTLU YAPRAK DOLMASI ( TOKAT DOLMASI )

  1. eLvAn HoBi

    28/02/2010 at 12:52

    >hımm çok güzel gözüküyorr ve değişik bir tarif ellerine sağlık. 🙂

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: