RSS

>Fıstıklı İrmik Helvası

25 Şub

>

MALZEMELER:
Yarım paket margarin
2 su bardağı irmik
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 avuç fıstık
HAZIRLANIŞI:
Yağ eritilir.Fıstık ve irmik koyu pembe oluncaya kadar kavrulur.Ocaktan alınır.İçine şeker katılır.Karıştırıldıktan sonra suyu katılır.Kısık ateşte karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.Ocaktan alınarak dinlenmeye bırakılır. (Helvanın üzerine kağıt havlu koyup kapağı öyle kapatırsak buharın helvanın üzerine akmasını önlemiş oluruz.)
Helvamız su yerine süt ilave edilerek de yapılabilir.
AFİYET OLSUN.
Reklamlar
 
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: