RSS

>Tavuklu Düğün Çorbası

24 Şub

>

MALZEMELER:
0,5 kg tavuk eti ( isteğe göre )
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yağ
2 su bardağı yoğurt
6 su bardağı et suyu veya su
1 adet yumurtanın sarısı
1 limonun suyu
tuz
HAZIRLANIŞI:
Tavuk etleri pişirilerek küçük parçalara bölünür. Et suyunun içerisine ayrı bir kapta un, yoğurt,
yumurta sarısı ve limon iyice karıştırılarak et suyundan da 2 çorba kaşığı katılarak kaynayan suyun içine yavaş yavaş ilave edilir. Küçük parçalara bölünmüş etler de katılır. Tuzu konularak biraz daha kaynatılır. Yağın içerisinde kızdırılan pul biber çorbaya katılarak servise sunulur.
AFİYET OLSUN.
 
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: