RSS

>Naneli Erişte Çorbası

24 Şub

>

MALZEMELER:
500 gram un
1 çay kaşığı tuz
yaklaşık olarak 2 su bardağı su
2 çorba kaşığı domates salçası veya 3 adet rendelenmiş domates
2 çorba kaşığı yağ
1 tutam nane
6 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Un tuz ve su karıştırılarak çok sert olmayan hamur elde edilir. Yumruk şeklinde beze unla açılır.
Daha sonra artı şeklinde kesilir. Üst üste konularak iki parmak kalınlığında şeritler elde edilir.
Bu şeritler üst üste konur.Şeritlerin genişliği eriştenin boyu olacaktır. 3-4 mm kalınlığında kesilir ve kenarda bekletilir. Ardından tencereye yağ, rendelenmiş domates veya salça suyu katılarak
kaynatılır. Kaynayan suya erişteler katılır. ( erişte miktarı yapılacak çorbaya göre ayarlanır.)
Piştikten sonra nanesi katılarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Reklamlar
 
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: