RSS

>Bazlama

23 Şub

>

MALZEMELER:
1 kg un
1paket pakmaya
yarım çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı çörek otu ve susam
kulak memesi kıvamında olacak şekilde aldığı kadar su(yoğurulurken)
HAZIRLANIŞI:
Pakmaya 1 bardak ılık suyun içinde şekerle birlikte kabartılır.Kabarınca bütün malzemeler
karıştırılarak yoğurulur.1 saat bekletilir.Hamur kabardıktan sonra yumruk şeklinde bezelere ayırarak elle bastırılarak yuvarlak yapılır. Çörek otu susamı serpilir. Kısık ateşte saçta yada
yağsız tavada pişirilir.
AFİYET OLSUN.
Reklamlar
 
1 Yorum

Yazan: 23/02/2010 in Hamur işleri

 

One response to “>Bazlama

  1. asuman

    27/02/2010 at 13:32

    >artık hızına yetişemiyom hergün değişik tarifler ellerine sağlık…

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: