RSS

>Trakya Tavuklu Mantı

21 Şub

>


MALZEMELER:
Hamur malzemesi:
500gr. un
1 çorba kaşığı tuz
kulak memesi olacak şekilde yaklaşık 2,5 su bardağı su
İç malzemesi:
İsteğe göre:Tavuk göğüs eti
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı yağ
1 çay kaşığı tuz,karabiber
3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Tavuğun göğsü haşlanır.İnce ince didiklenir. Suyu kenarda bekletilir.Pilavı hazırlanır.Tencereye yağ konularak pirinçler biraz kavrulur.3 su bardağı kaynar su ve tavuk etleri katılarak suyu çekene kadar pişirilir.Tuz ve karabiber katılır.Ocaktan alınarak hamur açılıncaya kadar bekletilir.
Hamur malzemeleri karıştırılarak çok sert olmayan hamur elde edilir.Bezelere ayırdıktan sonra oklavayla açılır.Sonra ikişer santim uzunluğunda karelere kesilir.Ortalarına hazırlanan içten konarak poğaça şeklinde kapatılır.Yağlanmış tepsiye dizilerek fırına sürülür.Hafif kızardıktan sonra üzerine et suyu dökülerek tekrar fırına sürülür.Suyunu çekinceye kadar pişirilir.İsteğe göre ayran ile servis edilebilir.
AFİYET OLSUN.
 
Yorum yapın

Yazan: 21/02/2010 in Hamur işleri

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: