RSS

>Trakya Süt Böreği

12 Şub

>


MALZEMELER :
HAMUR MALZEMELERİ:
1 kg un
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su
İÇ MALZEMESİ :
2 litre süt
5 yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Hamur malzemeleri karıştırılarak ,kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
Bezelere ayrılarak daire şeklinde açılır. Açıldıktan sonra iç malzemesi hazırlanır.
Hepsi karıştırılır. Yuvarlak tepsi hafif yağlandıktan sonra 2 sıra açılan yufka serilir.
Üzerine harç dökülür. Tekrar iki sıra yufka ve harç yapılır. Bu işlem yufkalar bitene kadar devam eder. Geri kalan harç da üzerine dökülerek fırına sürülür.Orta ateşte üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN.
Reklamlar
 
Yorum yapın

Yazan: 12/02/2010 in Hamur işleri

 

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: