RSS

>Patatesli Kol Böreği

12 Şub

>



MALZEMELER:

İÇ MALZEMESİ:

3 adet patates
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı

HAMUR MALZEMELERİ:

1 Kg un
1 çay bardağı sıvıyağ 1,5 çay kaşığı tuz
yaklaşık 3 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:

Önce iç malzemesi hazırlanır. Soğan ve patatesler ince bir şekilde kıyılarak ; tuz karabiber yağ
karıştırılır. Hamur malzemeleri de karıştırılarak kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır.
Bezelere ayrılarak daire şeklinde açılır. İki kenar aynı noktada ( zarf şekli verilerek)
harç konulur. Rulo şeklinde tepsiye dizilir. İsteğe göre üzerine yoğurt , yağ yumurta sarısı sürülerek fırına verilebilir.

AFİYET OLSUN.

Reklamlar
 
Yorum yapın

Yazan: 12/02/2010 in Hamur işleri

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: