RSS

>Ispanaklı Kol Böreği

12 Şub

>


MALZEMELER:
Yarım kg ıspanak
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
HAMUR MALZEMESİ:
1 kg un
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı tuz
kulak memesi kıvamında olacak şekilde ; yaklaşık 3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Önce hamur malzemeleri karıştırılarak kulak memesi kıvamında hazırlanır.
Bezelere ayrılarak daire şeklinde açılır. İç malzemesi daha önceden yıkanıp kıyılarak içine malzemeleri katılır.Daire şeklinde açılan iki kenarı aynı noktada birleştirilerek ( zarf şekli verilerek) iç harç koyulur. Rulo şeklinde sarılarak tepsiye dizilir. Üzerine isteğe göre 1 çorba kaşığı yoğurt , yumurta sarısı , 1 çorba kaşığı yağ karıştırılarak böreğin üzerine yağlanarak fırına sürülür.
AFİYET OLSUN.
Reklamlar
 
Yorum yapın

Yazan: 12/02/2010 in Hamur işleri

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: