RSS

>Portakal Kaselerinin İçinde Bademli Puding Keyfi

09 Şub

>

MALZEMELER:
4 adet portakal
100 gr. badem içi
1 paket hindistan cevizi
MUHALLEBİSİ İÇİN :
Yarım litre süt
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
Önce portakallarımızı yıkayalım. Yıkadıktan sonra portakallar ikiye kesilerek meyve sıkacağı veya mutfak rabotunda suyu sıkılarak kabuklarından çanaklar elde edilir.
Kenarda bekletilerek muhallebisi hazırlanır. Tencerenin içerisine muhallebi malzemeleri katılarak kısık ateşte pişirilir. Portakal kaselerinin içerisine doldurulur. İsteğe göre badem, fındık
içi veya meyve dilimleriyle süslenebilir.
AFİYET OLSUN.
Reklamlar
 
1 Yorum

Yazan: 09/02/2010 in TATLI VE KEK TARİFLERİ

 

One response to “>Portakal Kaselerinin İçinde Bademli Puding Keyfi

  1. eLvAn HoBi

    10/02/2010 at 23:46

    >hımmm çok güzel gözüküyor canım ellerine sağlık. 🙂

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: