RSS

>MUHALLEBİLİ KITIR KADAYIF TATLISI

06 Şub

>

MALZEMELER:
Yarım kilo kadayıf
300 gr fındık içi
1litre süt
1 Paket margarin
6 fincan şeker
1 paket vanilya
3 fincan un
HAZIRLANIŞI:
Kadayıf tencereye konulur. 1 paket margarinin yarısı ile kadayıf kısık ateşte kızarana kadar pişirilir.Kızardıktan sonra fındık içleri robotta kıyılarak 2 fincan şekerle birlikte kadayıfa ilave edilir. MUHALLEBİNİN HAZIRLANIŞI:
1 litre sütün içerisine 3 fincan un, 4 fincan şeker.1 çorba kaşığı margarin katılarak kısık ateşte pişirilir.Pişmeye yakın vanilya katılır.
Daha sonra kadayıfın yarısı tepsiye yayılır.Üzerine muhallebisi dökülür.Geri kalan kadayıf üzerine dökülerek soğuması için dolaba konur. Soğuduktan sonra servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.
Reklamlar
 
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: