RSS

>AYVA TATLISI

02 Şub

>MALZEMELER:

4 adet orta boy ayva
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
yarım limon suyu
3-4 adet karanfil
kaymak veya 1 paket krem şanti
HAZIRLANIŞI:
Ayvalar yıkanır ve kabukları soyulur. Çekirdekleri yuvasından temizlenerek karanfillerle beraber geniş bir tencereye konur. Şekeri , suyu ilave edilerek kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirilir.
Üzerilerine bir çay kaşığı şeker serpilir. Kızarıncaya kadar fırında pişirilir.
Soğuduktan sonra ceviz veya fındık konulur. İsteğe göre kaymak veya krem şanti ilave edilebilir.
krem şanti bir su bardağı süt veya su ile çırpılarak hazırlanır.
AFİYET OLSUN.
 
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: