RSS

>PORTAKAL MUHALLEBİLİ BİSKÜVİLİ PASTA

01 Şub

>MALZEMELER:

Kaba göre ( 2 yada 4 paket) kakaolu bisküvi
1 litre süt
1 adet portakal
3 adet elma
fındık içi veya ceviz
1 paket şanti
tarçın
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
margarin
vanilya
Hindistan cevizi ( isteğe göre )
HAZIRLANIŞI:
Elmalar rendelenerek 5 kaşık şekerle pişirilir.1 çorba kaşığı tarçın ilave edilir.Un,nişasta,şeker, vanilya, margarin,süt ve sıkılan 1portakal suyu katılıp karıştırılarak, muhallebi kıvamında pişirilir. Muhallebinin içerisine isteğe göre portakal kabuğu rendesi konulabilir.Daha sonra hazırlanan muhallebinin yarısı cam tepsiye dökülür.Üzerine bisküviler dizilir ve pişirilmiş elmamız katılır.Tekrar geri kalan muhallebi bütün malzemelerin üzerine gelecek şekilde yayılır. Soğuduktan sonra1,5 çay bardağı süt yada su ile 1 paket şanti köpük oluncaya kadar çırpılır. Soğuyan muhallebinin üzerine dökülür.Üzeri isteğe göre hindistan cevizi,fındık kırıntılarıyla ve meyve dilimleriyle süslenerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
 
1 Yorum

Yazan: 01/02/2010 in TATLI VE KEK TARİFLERİ

 

One response to “>PORTAKAL MUHALLEBİLİ BİSKÜVİLİ PASTA

  1. asuman

    08/02/2010 at 11:57

    >canım siten hayırlı olsun…hepsi mükemmel:)

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: