RSS

>TRAKYA’NIN GÖZDE ÇİMDİĞİ

27 Oca

>

MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
1 kg un
600 gr hamuru için 400 gr açmak için
1 yumurta
yarım çaybardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
yarım çorba kaşığı tuz
Sarımsaklı yoğurt ( isteğe göre),tereyağı
HAZIRLANIŞI :
Yoğurt hariç bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır.
hazırlanan hamur 3 bezeye ayrılır.Açılan hamur yarım saat bekletilir. Yufkalar üst üste konularak 4 parçaya ayrılır.2 parmak kalınlığında üçgen şekli verilerek kesilir.
PİŞMESİ İÇİN:
Tencereye 3 kg su ve1 çorba kaşığı tuz katılarak kaynatılır.Kaynayan suyumuza kesilen hamurlarımız salınarak orta ateşte pişirilir.Piştikten sonra süzgeçten geçirilerek soğuk suyla yıkanarak tepsiye dökülür.Tavada kızdırdığımız tereyağını üzerine dökeriz. Ilındıktan sonra isteğe göre sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
 
Yorum yapın

Yazan: 27/01/2010 in Hamur işleri

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: