RSS

>Hasanpaşa Köftesi

26 Oca

>

MALZEMELER:

750 gr. kıyma
yarım bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
tuz, karabiber

PÜRESİ İÇİN:

3 adet patates
1 su bardağı süt
50 gr margarin
tuz
50 gr. kaşar peyniri

SOSU İÇİN:

1 kase dolusu konserve domates suyu yada sulandırılmış salça
1 adet kesme şeker
tuz;karabiber,
kaba göre ilave su

HAZIRLANIŞI:

Köfte yoğrulduktan sonra çanak şekli verilerek tepsiye dizilir.Fırında pişerken püresi hazırlanır.Haşlanmış patatesler ezilir.Tencereye süt,margarin,patates püresi katılarak kısık ateşte pişirilir. Hazırlanan püreden kızarmış köftelerin içersine aldığı kadar konulur. Üzerlerine kaşar peyniri yerleştirilir. Hazırlanan sos ilave edilerek fırına sürülür.

AFİYET OLSUN.

Reklamlar
 
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: