RSS

>muhallebili elmalı kek

24 Oca

>

MALZEMELER :
3 Ad. Yumurta
3 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı eritilmiş margarin
1 çay bardağı süt
3 adet orta büyüklükte kırmızı elma
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı buğday unu

MUHALLEBİSİ İÇİN :
1/2 litre süt
5 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı buğday unu
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin

HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şeker karıştırıldıktan sonra içine yoğurt,süt,sıvı yağ,margarin,un ve kabartma tozu katılarak kek hamuru hazırlanır.Orta büyüklükte yuvarlak tepsiye yarısı dökülür.Elmalar rendelenerek kek hamurunun üzerine dökülür.Tarçın ve ceviz ilave edilir.(İsteğe göre)Kalan kek hamuru üzerine dökülerek fırına verilir.
Muhallebisi :
Tencerenin içine un,nişasta,şeker,vanilya,süt ve margarin eklenerek karıştırılır.Kısık ateşte katılaşıncaya kadar pişirilir ve fırından alınan soğutulmuş kekin üzerine sıcak olarak dökülür.İsteğe göre üzerine hindistan cevizi veya meyve reçellerinin herhangi biri ilave edilerek süslenir.

Afiyet olsun.

 
1 Yorum

Yazan: 24/01/2010 in TATLI VE KEK TARİFLERİ

 

One response to “>muhallebili elmalı kek

  1. eLvAn HoBi

    25/01/2010 at 18:26

    >ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyorr. 🙂 😀

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: